Presentació

Cervera visqué del 21 al 30 de març del 2024 la catorzena edició del Festival de Pasqua, el festival de música clàssica catalana més important del país.

Salutació del paer en cap

Enguany, el Festival de Pasqua celebra la 14a edició. Com a paer en cap de Cervera, em sento orgullós del camí que ha recorregut aquest festival de música clàssica catalana, el qual és estratègic per a la preservació i la difusió de la cultura del nostre país.

Cervera ha de renéixer de les seves cendres amb l’afany de recuperar el prestigi que la caracteritzava antany. El Festival de Pasqua és una aposta per la cultura, una aposta perquè Cervera sigui un referent musical i cultural.

La situació econòmica actual de la Paeria ens impedeix preveure la continuïtat immediata del mateix festival. Malgrat aquest fet, tenim clar que la 15a edició, quan arribi, ha de marcar un moment de canvi emocionant, un nou impuls per fer créixer encara més aquest gran Festival que mira cap al futur amb força i convicció.

Ja hem començat a plantejar quin ha de ser aquest futur, un futur que preveu la transformació del festival en una incubadora de la música clàssica catalana. Aquesta incubadora haurà de comptar amb la capacitat d’afrontar el repte d’unir generacions musicals diferents i, al mateix temps, contribuir a la riquesa cultural del nostre país generant noves partitures, sempre conservant la seva essència.

Convido a tots els amants de la música i la cultura a visitar el municipi de Cervera i a gaudir de l’oferta cultural i musical durant la Pasqua.
Bon Festival de Pasqua!

Jan Pomés
Paer en Cap

Salutació del director artístic

Ja estem a les portes d’una nova edició del Festival de Pasqua de Cervera. Des de fa 14 anys, acompanyant la primavera, ens arriba a la capital de la Segarra una alenada de música. De música catalana, com sabeu. No em cansaré de repetir que el nostre patrimoni musical és d’una qualitat extraordinària i que l’hem de reivindicar sense descans. Que el Festival de Pasqua sigui l’únic dedicat totalment a la música catalana ens hauria d’omplir de satisfacció i fer-nos entendre que és un esdeveniment indispensable dins el panorama de festivals d’arreu del país.

La recerca, el coneixement i la difusió del patrimoni musical català és un dels principals objectius del Festival. En aquesta edició hi trobareu una gran varietat de formacions i estils: música simfònica, de cambra, coral, del Barroc, del Romanticisme, dels segles XX i XXI… Vull remarcar que quan parlo de patrimoni no només em refereixo al del passat: per aquest motiu, el Festival fomenta activament la presència de música contemporània i l’estrena d’obres de compositors actuals. Aquesta edició no en serà una excepció.

Hi trobareu, doncs, una programació molt transversal, aquest any enfocada a les mirades que es fan a la tradició i amb records per Ricard Lamote de Grignon i Josep Valls i Royo. I no us perdeu les activitats paral·leles! Són un complement fantàstic de l’oferta musical.

Per Pasqua, escoltem la nostra música en viu i en directe a Cervera!

Jordi Armengol
Director artístic del Festival de Pasqua