El Cor Madrigal estrena obres de Magrané i Guinovart

El Festival de Pasqua ha viscut la primera setmana de certamen amb tots els espais plens per assistir a les diferents activitats programades.

Aquest diumenge 2 d’abril, el Cor Madrigal ha presentat el programa “Un segle de música coral catalana”. El cor dirigit per Pere Lluís Biosca ha estrenat l’obra “Lullaby” d’Albert Guinovart, musicant un text de Josep Palau i Fabre. També s’ha pogut escoltar per primer cop l’obra “Diré en mi tes bonances” de Joan Magrané, basada en un text d’Agustí Bartra. El cor també ha interpretat obres de diferents compositors catalans com Bernat Vivancos, Mariona Vila, Cristòfor Taltabull, Joaquim Serra, Lluís Maria Millet, Manuel Oltra o Pau Casals. El concert ha finalitzat viatjant un segle endarrere amb el modernisme d’Enric Morera. Segons Jordi Armengol, director del Festival de Pasqua, aquesta ha estat “una bona ocasió per gaudir de la riquesa extraordinària de la nostra música coral”.

n

Abans d’aquest concert al Paranimf, ha tingut lloc una nova activitat paral·lela del Festival. L’Auditori ha acollit la projecció del documental: “Pau Casals, l’home que va fer sentir el silenci“. Aquesta projecció, gentilesa de la CCMA i RBA Continguts Audiovisuals, destaca la figura del Casals compromès, fins al punt de sacrificar el seu art per fer sentir el silenci allà on la pau i la justícia no eren respectades. Un silenci que, com s’explica en el documental,  “va sonar arreu com un eloqüent clam de llibertat”.

n

El festival seguirà amb la programació a partir de Dijous Sant

n

La segona setmana s’iniciarà el proper Dijous Sant amb el concert degustació a càrrec també de Lluís Capdevila, amb la presentació del seu nou disc “Lament”. La programació seguirà el dies següents amb el tenor Roger Padullés i el pianista Francisco Poyato que ens aproparan “Les cançons de Pau Casals”; Roger Illa interpretarà amb un fortepiano el programa “La música per a tecla del XVIII i XIX català. Emigració, exili, duel i retorn”; Kebyart Ensemble portarà a Cervera “Memòria”; Nexus Piano Duo el programa “Un piano i quatre mans”; el Quartet Atenea “Des de Quito a St. Petersburg passant per Barcelona”; i l’Orquestra Barroca Catalana clourà el festival amb “L’esplendor del barroc català”.

n

En aquesta tretzena edició del Festival s’hi poden viure 10 produccions musicals diferents que es concreten en un total de 15 concerts, distribuïts en 6 dies i en 5 espais d’actuació.

n

El Festival està organitzat per la Paeria de Cervera i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Compta amb el suport de departament de Cultura de la Generalitat a través de l’ICEC i de la Diputació de Lleida a través de l’IEI.