EL FESTIVAL DE PASQUA ENCARA LA RECTA FINAL DE L’11ª EDICIÓ

  • Segueixen els concerts matinals i de vespre, i s’afegeix un concert familiar dedicat als més menuts

Recta final d’aquesta edició del Festival de Pasqua, que des de 27 de març fins el proper diumenge, 4 d’abril, haurà programat 15 concerts, a més de diverses activitats paral·leles.

El certamen referent de la música clàssica catalana ha viscut aquest divendres, 2 d’abril, els concerts matinals de Júlia Farrés-Llongueras i Daniel Blanch, i de Locus Desperatus. També ha tingut lloc l’audició comentada de “La pesta” de Gerhard a càrrec d’Edmon Colomer i, finalment, el concert de jazz de Juanco-Monge Quartet.

Aquest dissabte, 3 d’abril, segueixen els concerts matinals que també es fan de forma correlativa a les 11’30 i 13 hores perquè tothom pugui assistir a una de les dues sessions programades de cada audició.

Per una banda, el guitarrista Àlex Garrobé interpreta a la Paeria obres de Manén, Sor i Sainz de la Maza. Una oportunitat per gaudir de dues de les obres més imponents del repertori per a guitarra dels segles XIX i XX: la Fantasia-Sonata op. 22 A de Joan Manén i la Fantaisie Élégiaque op. 59 de Ferran Sor.

Per l’altra, els cerverins Anna Puig i Jordi Castellà oferiran a l’Auditori obres de Cervelló, Benejam, Gerhard, R. Lamote i Bonet a la viola i al piano, respectivament.

A la tarda, a les 18 hores, el Festival també vol aproximar-se als més menuts amb “Un Gulliver violinista”, un concert familiar a càrrec de Symbiotic Duo. Un espectacle dinàmic per a tota la família a l’entorn dels “Viatges de Gulliver”, on la música es fusiona amb l’actuació teatral i acompanya a l’espectador per un seguit de fantàstiques aventures. Està dirigit a tota la família, a partir de 7 anys.

I, per completar la jornada de dissabte, arribarà la companyia Xuriach i el seu “Sonau, musichs, sonau…!”, un espectacle que explica, a través de la música i la dansa, un període clau de la cultura catalana: el Barroc. Aquest muntatge pretén descobrir-nos com es ballaven les pavanes, minuets, xàqueres, follies, contradanses… de la mà d’una companyia especialitzada en fer reviure aquest repertori a partir d’una exhaustiva recerca i investigació musicològica.

El  Festival de Pasqua d’enguany es clourà diumenge, amb el concert del Cor de Cambra del Palau de la Música dirigit per Xavier Puig. L’actuació s’ubicarà al Paranimf i, a hores d’ara, ja s’han exhaurit totes les localitats disponibles.

Tots els concerts i activitats es regeixen seguint estrictament tots els protocols de seguretat i de protecció activats arran de la pandèmia provocada pel Covid 19. El Festival de Pasqua està organitzat per la Paeria de Cervera, i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya, així com un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.