ES PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DE L’11ª EDICIÓ DEL FESTIVAL

Aquest dimarts, 9 de març, l’Auditori Municipal de Cervera ha acollit la presentació de la programció als mitjans de l’11ª edició del Festival de Pasqua de Cervera.

El Festival de Pasqua de Cervera arriba a la seva 11ª edició tornant-se a posicionar com el certamen referent a Catalunya de la música clàssica catalana. Un ADN propi que li atorga una personalitat única i li distingeix un caràcter prioritari i destacat tant pel món cultural català com per la pròpia Generalitat, reconeixent-lo com a festival referent.

Del 27 de març al 4 d’abril, el certamen programa 11 produccions musicals diferents que s’acabaran concretant en 15 concerts repartits en 6 dies i en espais diferents de la ciutat com l’emblemàtic Paranimf, l’Auditori Municipal, l’Església de Sant Domènec o, fins i tot, la Sala de Quadres de la pròpia Paeria.
Enguany, una de les principals novetats és el relleu al capdavant de la direcció artística que assumeix Jordi Armengol. El nou director és violista i musicòleg i exercirà el càrrec durant les properes dues edicions del certamen, amb opció a una pròrroga de dues més.

La seva proposta artística manté les arrels que conformen la identitat del festival (la potenciació de la música clàssica catalana), però alhora s’obre a noves propostes multidisciplinars, altres gèneres musicals i, sobretot, aglutinar activitats paral·leles com projeccions documentals, audicions comentades o exposicions i conferències durant els dies del certamen.

Enguany, el Festival s’afegeix a les commemoracions de dos aniversaris indispensables: el 125è del naixement de Robert Gerhard i el 50è de la mort de Joan Manén, dos dels casos més paradigmàtics del desconeixement que tenim dels nostres músics més universals. També hi haurà un record pel Quartet Renaixement d’Eduard Toldrà.