EL QUARTET CASALS HOMENATJA EL QUARTET RENAIXEMENT DE TOLDRÀ AL FESTIVAL DE PASQUA

El Festival de Pasqua completa el primer cap de setmana de concerts amb totes les entrades exhaurides. Primer va ser l’OJC que va esgotar totes les localitats en el concert inaugural i, aquest diumenge, 28 de març, ha estat el Quartet Casals qui també ha actuat al Paranimf amb totes les entrades venudes.

La prestigiosa formació ha ofert un concert que porta per títol ‘Recordant el Quartet Renaixement’ i en el qual s’hi ha establert un emotiu fil de 100 anys que ha enllaçat aquests dos grans grups. Per una banda, l’extraordinari Quartet Casals i, per l’altra, el Quartet Renaixement, liderat per Eduard Toldrà, que justament fa un segle tancava la seva impressionant trajectòria amb un concert al Palau de la Música.

També han seguit les activitats paral·leles del Festival amb la projecció, la tarda d’aquesta d’aquest diumenge, del documental “Joan Manén, variacions sense tema”. En aquest treball audiovisual se segueixen els passos de l’Associació Joan Manén en el seu periple de quatre anys per recuperar aquesta gran figura de la música. El documental ha estat dirigit per Jaime Ballada i Daniel Torres de Marcial Audiovisual.

D’aquesta manera, es tanca una primera setmana de concerts i Cervera ja es prepara per la propera setmana, en la qual es reprendrà l’activitat musical a partir de dijous, 1 d’abril.

Un festival amb 15 concerts i que es perllonga fins el 4 d’abril

A partir del proper dijous, el festival continuarà amb més activitats paral·leles, juntament amb les actuacions dels artistes Carles Marigó i Jaume Sangrà amb la seva instal·lació #BombollaSegura, Júlia Farrés i Daniel Blanch, Locus Desperatus, Juanco-Monge Quartet, Anna Puig i Jordi Castellà, Àlex Garrobé, Symbiotic Duo, Companyia Xuriach i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb Xavier Puig.

Del 27 de març al 4 d’abril, es programen a Cervera 11 produccions musicals diferents que s’acabaran concretant en 15 concerts repartits en 6 dies i en espais diferents de la ciutat com l’emblemàtic Paranimf, l’Auditori Municipal, l’Església de Sant Domènec o, fins i tot, la Sala de Quadres de la pròpia Paeria.

Tots els concerts i activitats es regiran seguint estrictament tots els protocols de seguretat i de protecció activats arran de la pandèmia provocada pel Covid 19. El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.