EL FESTIVAL DE PASQUA PRESENTA LA SEVA PRÒPIA BOMBOLLA SEGURA

  • El certamen acull aquesta nova instal·lació amb el protagonisme d’una gran esfera d’aire on s’hi representa música i dansa
  • Arrenca la nova setmana de concerts i activitats paral·leles del certamen referent de la música clàssica catalana

En temps de pandèmia, les paraules “bombolla” i “segura” han pres més protagonisme que mai. Sota aquest concepte, els artistes Carles Marigó i Jaume Sangrà han creat una nova instal·lació que vol recrear aquest espai des d’una perspectiva artística i cultural amb el propòsit de fer reflexionar a l’espectador.

Tal i com argumenten els seus autors, “#BombollaSegura planteja un espai tancat, escèptic i distant. Un ésser carregat de pors i dubtes accedeix a una bombolla per confrontar-se a les seves debilitats”. Així comença un espectacle que, construït amb música, text i teatre de gest, ens acompanya per universos de reflexió sobre la situació actual, “amb l’objectiu d’ajudar-nos a trobar aixopluc en l’art”.

Una nova instal·lació estrenada recentment i que arriba com a novetat a Cervera amb Carles Marigó al piano i Jaume Sangrà com a actor. Es podrà veure aquest dijous, 1 d’abril, a les 19 hores a l’Església Sant Domènec.

Abans, a les 17 hores, d’aquest dijous, el Festival haurà reprès les seves activitats paral·leles amb una nova projecció. En aquest cas, la del documental “Joan Manén, un geni oblidat” que analitza, a través de les seves pròpies memòries, la figura de Manén per ajudar-nos a descobrir en profunditat la seva intensa vida. El documental ha estat dirigit per Marc i Joan Capdevila d’ActioVisual. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia al web.

El Festival seguirà divendres, 2 d’abril, amb els concerts matinals de la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el pianista Daniel Blanch, amb cançons de Gerhard i Manén; i dels Locus Desperatus amb música del segle XIV feta a Catalunya.

També tindrà lloc divendres, com a activitat paral·lela, una audició comentada  sobre “La Pesta” de Robert Gerhard a càrrec d’Edmon Colomer, prestigiós director d’orquestra i molt coneixedor de l’obra de Gerhard.

Més tard, a la nit, el certamen s’aproparà a la música jazz, com a contrapunt a la programació de música clàssica, amb l’actuació de Juanco-Monge Quartet.

Tots els concerts i activitats es regeixen seguint estrictament tots els protocols de seguretat i de protecció activats arran de la pandèmia provocada pel Covid 19. El Festival de Pasqua, que es perllongarà fins el 4 d’abril, està organitzat per la Paeria de Cervera, i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya, així com un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.