EL FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA A “DIUMENGE CONCERT” DE TV3

Aquest diumenge i el que ve, 14 i 21 de març, a les 11.00, el programa “Diumenge, concert” emetrà dos concerts més de la 10a edició del Festival de Pasqua de Cervera, celebrada excepcionalment el novembre passat, sense presència de públic.
Amb aquests dos concerts se sumen als del recital inaugural del Festival de Pasqua de Cervera, “10è aniversari”, que el programa va emetre el 24 de gener, i a “Les sardanes de Pau Casals”, a càrrec de la Cobla de Cambra de Catalunya, i sota la direcció de Jesús Ventura, que el programa va emetre el 31 de gener. Així doncs, “Diumenge, concert” ha dedicat un total de quatre capítols a aquest Festival, un bon preàmbul per donar pas a l’edició d’enguany, pròxima a la seva celebració.
El programa dedicarà dues jornades més al Festival de Pasqua de Cervera, que des de fa més de 10 anys està orientat a potenciar els músics i la música catalana, la recuperació de patrimoni i la nova creació. Per fer-ho ha escollit dos concerts de gran talent amb músics catalans: el de la pianista Alba Ventura, el diumenge 14, i el del Delia Quartet, el diumenge 21.
El tercer dels quatre concerts s’emetrà diumenge 14 de març a les 11.00 i el protagonitza Alba Ventura, una de les intèrprets de piano amb més prestigi del panorama musical actual. El seu programa concebut pel Festival de Pasqua inclou peces de dos autors catalans que van compondre música culta a partir d’elements del folklore. Podrem escoltar les Sonates del pare Antoni Soler i el primer dels quaderns de la Suite Iberia d’Isaac Albéniz; una obra d’una dificultat tècnica extrema. El concert també́ inclourà la popular Sonata “Alla turca” de Wolfgang Amadeus Mozart.

El programa “Diumenge concert”
“Diumenge, concert” és la proposta musical nova dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, que compta amb la col·laboració dels principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

El Festival de Cervera ja té a punt la nova edició
Els concerts que s’estan emetent a TV3 pertanyen a l’edició de l’any passat. Paral·lelament, el Festival de Pasqua ja té preparada una nova edició, la onzena, que tindrà lloc del 27 de març al 4 d’abril d’aquest 2021. Tota la informació i la venda d’entrades ja està disponible a través de la pàgina web festivalpasqua.cat