JORDI ARMENGOL, NOU DIRECTOR ARTÍSTIC DEL FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA

El músic i professor, Jordi Armengol, ha estat escollit nou director artístic del Festival de Pasqua de Cervera.

Armengol exercirà el càrrec durant les properes dues edicions del certamen, amb opció a una pròrroga de dues més.

La Paeria de Cervera va convocar per primer cop l’any passat un concurs públic per tal d’escollir aquesta figura i un comitè d’experts ha donat la confiança al projecte artístic proposat per Jordi Armengol.

El proper Festival de Pasqua tindrà lloc del 27 de març al 4 d’abril de 2021.

Jordi Armengol, un músic experimentat i un estudiós de musicologia

Jordi Armengol inicia els estudis de viola al Conservatori de Cervera. Obté el Títol Superior d’aquest instrument amb el professor Paul Cortese i posteriorment estudia viola barroca amb Emilio Moreno. Va ser membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i de l’Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment toca a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i és col·laborador de l’Orquestra Camera Musicae.

En el camp de la música antiga, forma part de l’Orquestra Barroca Catalana, col·laborant amb altres grups (Vespres d’Arnadí, Pyrenaeus Ensemble…) i en nombrosos projectes de cambra.

És membre del Quartet Teixidor, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida des de la temporada 2013-2014, amb el qual ha enregistrat per Catalunya Música i les discogràfiques La Mà de Guido i Columna Música. Amb el quartet realitza una intensa activitat de recuperació i difusió del patrimoni musical català, interpretant obres infreqüents o oblidades Marsal, Carnicer, Vila de Forns, Martínez Imbert, Pedrell, Morera, Cassadó, Benejam…, posant especial atenció a la recuperació dels sis quartets de Josep Teixidor (1752-1814). També s’interessa pels compositors catalans contemporanis com Josep Lluis Guzman, Anna Cazurra, Jordi Capellas, Narcís Bonet, Jordi Domènech i David Esterri. D’aquests tres últims n’ha estrenat obres dedicades al grup.

En l’àmbit de la pedagogia, és professor d’instrument, música de cambra i orquestra al Conservatori Professional de Música de Cervera i a l’Escola de Música de Bellpuig. Paral·lelament, és llicenciat en Història i Ciències de la Música i Màster en Musicologia Històrica per la Universitat de la Rioja.