L’ORQUESTRA DE CAMBRA CATALANA I EL JOVE PROJECTE ORQUESTRAL INAUGUREN EL FESTIVAL DE PASQUA

• El certamen referent de la música clàssica catalana té lloc del 14 al 22 de novembre, un canvi a les dates tradicionals a causa de la pandèmia
• Durant els propers dos caps de setmana, s’hi podran veure 8 concerts –amb diverses estrenes absolutes- en streaming i de forma oberta i totalment gratuïta

Cervera celebra els 10 anys del seu Festival de Pasqua amb noves dates de forma excepcional i amb un format diferent al de les edicions anteriors, però amb l’esperit viu per tornar-se a convertir en el certamen referent de la música clàssica catalana.
D’aquesta manera, des d’aquest dissabte, 14 de novembre, fins al proper diumenge, dia 22, s’hi podran veure un total de 8 concerts, amb diverses estrenes absolutes i produccions pensades especialment per interpretar-se en el marc del certamen.
Tots els concerts es podran seguir per streaming de forma totalment oberta i gratuïta a través del web festivalpasqua.cat
El festival començarà aquest dissabte a les 11’30 hores, amb l’actuació d’Ilerda Antiqua i la producció “El manuscrit de Cervera”. Un concert on es podran escoltar peces musicals úniques fetes a partir d’una investigació històrica i a través de la descoberta d’unes danses trobades a l’Arxiu Comarcal de la Segarra.
La inauguració oficial, però, tindrà lloc a les 20 hores amb el concert de celebració el desè aniversari del Festival de Pasqua. Anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Catalana i el Jove Projecte Orquestral –que compta amb el suport del Taller de Músics-, en una producció que també vol commemorar el centenari de la fundació de l’Orquestra Pau Casals. Ambdues formacions estan dirigides pel director artístic del Festival, Josep Maria Sauret, i també hi participaran la soprano, Marta Arbonés, i com a solista, Carla Conangla, recent guanyadora del Guardó Internacional Pau Casals per a joves violoncel·listes que atorga la Fundació Pau Casals.

El Festival de Pasqua seguirà diumenge, 15 de novembre, amb les actuacions de Delia Quartet i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. I el cap de setmana següent continuarà la programació amb els concerts de la Coral Ginesta; Mireia Pintó, Vladislav Bronevetzky i Silvia Bel ; la Cobla de Cambra de Catalunya i, finalment, Alba Ventura.
El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.