EL FESTIVAL DE PASQUA ESTRENA LA INTEGRAL DE LES SARDANES DE PAU CASALS

  • Per primer cop, s’han pogut escoltar de forma completa aquestes obres a càrrec de la Cobla de Cambra de Catalunya
  • Mieria Pintó i Vladislav Bronevetzky han interpretat composicions de Toldrà amb poemes de Carner recitats per l’actriu, Sílvia Bel

El Festival de Pasqua encara la recta final i aquest dissabte, 21 de novembre, ha ofert una sessió doble de concerts a través d’streaming oberts a tothom i de forma gratuïta.

A les 12 del matí, la mezzosoprano, Mireia Pintó, i el pianista Vladislav Bronevetzky, acompanyats per l’actriu Sílvia Bel, han ofert un maridatge de música i poesia. El concert ha volgut commemorar l’aniversari de dues figures emblemàtiques dins de la cultura catalana: el 125è aniversari del naixement del compositor Eduard Toldrà i el 50è aniversari de la mort del poeta Josep Carner.

Més tard, a les 20 hores, la Cobla de Cambra de Catalunya ha ofert “La integral de les sardanes de Pau Casals”. Un concert únic ja que, per primera vegada en audició pública i fruit d’una feina de quasi deu anys de recopilació de l’Associació de Músics per la Cobla, s’han pogut escoltar de forma integral les sardanes del mestre Casals.  

En la primera part del concert, la Cobla ha interpretat “Mariona” d’Eduard Toldrà, “Heroica” d’Enric Casals, “A en Pau Casals” de Juli Garreta, “Maria Dolors” de Fèlix Martínez Comin i “Sardana I” de Robert Gerhard.

En la segona, ha arribat el plat fort, amb l’estrena integral de les sardanes de Pau Casals: “Festívola”, “Sant Martí del Canigó”, “En Pelegrí”, “Sardana en Do”, “La Festa Major de Vilafranca” i “Sardana Seriosa”. La interpretació de les obres s’ha acompanyat amb les explicacions del mestre Josep Maria Serracant.

El Festival de Pasqua finalitzarà aquest diumenge, 22 de novembre a les 12’15 hores, amb el concert de la pianista Alba Ventura, una de les intèrprets de piano amb més prestigi del panorama musical actual. El seu programa concebut pel Festival de Pasqua inclou peces de dos autors catalans que van compondre música culta a partir d’elements del folklore. Podrem escoltar les Sonates del pare Soler i els dos primers quaderns de la Suite Iberia d’Albéniz, obra d’una dificultat tècnica extrema. El concert també inclourà la popular Sonata “Alla turca” de Mozart.

Tots els concerts del Festival de Pasqua d’enguany es retransmeten per streaming de forma oberta i gratuïta a través del web festivalpasqua.cat

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.