ARRENCA EL FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA

Des d’aquest dissabte, 14 de novembre, fins al proper dia 22, s’hi podran veure 8 concerts en streaming de forma totalment gratuïta i oberta a tothom

El certamen referent de la música clàssica catalana celebra la seva 10ª edició i s’hi presenten diverses estrenes absolutes

El Festival de Pasqua de Cervera celebra els seus 10 anys convertit en el certamen referent de la música clàssica catalana.

Enguany, tot i la pandèmia que ha obligat a canviar les dates i a fer-se en streaming, la Paeria ha volgut seguir impulsant el teixit cultural i musical i dinamitzar el panorama artístic amb una nova edició del festival que presenta fins a 8 produccions, amb diverses estrenes absolutes.

El certamen ha arrencat aquest dissabte, 14 de novembre al matí, amb l’estrena del “Manuscrit de Cervera” a càrrec d’Ilerda Antiqua. Després d’un intens treball d’investigació sobre la música antiga en la seva vessant femenina, gran desconeguda i d’una gran qualitat, s’ha destacat la figura de la dona medieval. S’ha fet tant des del punt de vista com a creadora com també inspiradora o conservadora de patrimoni poètic-musical. També s’ha presentat el Manuscrit de Cervera, exemple valuosíssim de la coreografia europea, un treball publicat per la doctora Cecília Nocilli, a partir d’uns documents únics trobats a l’Arxiu comarcal de la Segarra, a Cervera.

La inauguració oficial té lloc a les 20 hores de la mà de l’Orquestra de Cambra Catalana i el Jove Projecte Orquestral -que compta amb el suport del Taller de Músics-, en un gran concert dirigit pel director artístic del Festival, Josep Maria Sauret. La producció que s’hi estrena vol commemorar el centenari de la fundació de l’Orquestra Pau Casals. En aquest concert, també hi participa la soprano, Marta Arbonés, i com a solista, Carla Conangla, recent guanyadora del Guardó Internacional Pau Casals per a joves violoncel·listes que atorga la Fundació Pau Casals.

Diumenge, 15 de novembre a les 11’30 hores, serà el torn dels més joves del Festival. Un quartet de saxos anomenat Delia Quartet i que provenen del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Més tard, a les 19 hores, prendrà el relleu del Festival, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida que estrenarà el seu nou programa “Danses del Segre”. Aquest concert ens evocarà imatges del transcurs del riu Segre, des del seu naixement al Pirineu fins a acabar a la plana lleidatana. Gaudirem de les obres de Juan Francisco Ruiz i Rafael Moreno, autors nascuts o residents a Catalunya. També escoltarem el “Concert per a Snare Drum i Cordes”, inspirat en la música de les festes populars.

El proper cap de setmana següent continuarà la programació amb els concerts de la Coral Ginesta; Mireia Pintó, Vladislav Bronevetzky i Silvia Bel ; la Cobla de Cambra de Catalunya i, finalment, Alba Ventura.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.