Cervera presenta el 10è Festival de Pasqua

El Festival de Pasqua de música clàssica catalana, que arriba a la 10a edició, s’ha reprogramat al novembre, entre els dies 14 i 22, quan oferirà 8 produccions en dos espais: el Paranimf de la Universitat i l’Auditori Municipal.

El Festival es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’organització de l’esdeveniment, la Paeria de Cervera, hi continua apostant i es farà al novembre, coincidint amb les dates de celebració de Santa Cecília, patrona de la música.
Les actuacions musicals es concentraran en dos espais: l’Auditori Municipal i el Paranimf de la Universitat, que reduiran l’aforament al 50%, amb 60 i 140 localitats respectivament, i s’adoptaran totes les mesures sanitàries vigents.

Presentació del Festival

El Paranimf de la Universitat ha acollit la presentació de la 10a edició del certamen, dimarts 20 d’octubre, en un acte adreçat als mitjans de comunicació que ha anat a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; i el director del Festival, Josep M. Sauret. Abans de les seves intervencions, ha tingut lloc una breu actuació de Delia Quartet, quartet de saxos del Conservatori de Liceu que participaran al Festival de Pasqua.

El paer en cap, Joan Santacana, ha destacat “la tasca de Xavier Puig, fundador i primer director del Festival, que el va organitzar perquè creia que el sector musical català necessitava cohesió, projecció, diàleg i paisatge”. Segons Santacana, “podem afirmar que aquest objectiu s’ha assolit i que el Festival s’ha consolidat arribant enguany a la 10a edició”.

Mercè Carulla, regidora de Cultura, ha afirmat que “és necessari programar activitats culturals i que la Paeria de Cervera hi aposta, com s’ha demostrat aquest estiu amb l’organització de la Festiuada, la Isagoge i la Festa Major”. “La cultura és segura i el Festival de Pasqua també adoptarà totes les mesures sanitàries”. Finalment, ha destacat “la importància del certamen cerverí, que té la qualificació d’estratègic per part de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat, que aporta 40.000 euros (el 50% del pressupost)”.

El director del Festival, Josep M. Sauret, ha presentat la programació de la 10a edició, que s’adhereix a la commemoració del Centenari de l’Orquestra Pau Casals i també a les commemoracions d’Eduard Toldrà, Robert Gerhard i Josep Carner. Sauret ha “agraït la feina de les institucions i persones que han fet possible la reprogramació del Festival i també la bona predisposició dels artistes participants”.


Programació del 10è Festival de Pasqua

El concert inaugural serà el dissabte 14 de novembre i servirà per celebrar els 10 anys del certamen. Anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Catalana, ambla direcció de Josep Pàmies. Repassarà el llegat de Pau Casals i servirà per retre un homenatge a la seva herència musical i social. Es tracta d’una producció pròpia del festival on també intervindrà com a solista, Carla Conangla.
Diumenge 15 s’ha programat el concert ‘Danses del Segre’, amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, un concert que evocarà imatges del transcurs del riu Segre, des del seu naixement al Pirineu fins a acabar a la plana lleidatana.
El divendres 20 arriba “Sacre i Profà”, un concert que constarà d’una selecció de motets de Pau Casals, a càrrec de la Coral Ginesta i Marc Castellà (piano).
Dissabte 21, “La integral de les sardanes de Pau Casals”, a càrrec de la Cobla de Cambra de Catalunya, que per primera vegada en una audició pública, interpretarà el treball de recopilació de les sardanes de Casals.
També el dissabte 21 hi haurà el maridatge de vins amb la música de Toldrà i poemes de Carner.
El diumenge 22 de novembre serà el torn d’un recital d’Alba Ventura, que presentarà els Quaderns de la “Suite Ibèria” d’Albéniz.
Pel que fa als concerts de proximitat, seran el 14 de novembre, amb el “Manuscrit de Cervera”, on es podran descobrir aquests documents únics trobats a l’Arxiu Comarcal de la Segarra; i el 15 de novembre, amb els Joves Talents del Liceu, un quartet de saxos.

Més informació i venda d’entrades a la web del Festival: www.festivalpasqua.cat