Una estrena de Salvador Brotons, la música barroca i les propostes de proximitat, protagonistes del segon cap de setmana del 9è Festival de Pasqua

  • Brotons, padrí del Festival d’enguany, presentarà el dijous 18 a les 21 hores a la Universitat el poema simfònic ‘660 anys’, un homenatge a Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019
  • Divendres, dissabte i diumenge hi haurà dues actuacions diàries a espais com el Museu de Cervera, l’Auditori, la Casa Dalmases, el Celler dels Encants del Llibre i l’Església de Sant Agustí

Les activitats del segon cap de setmana de unnamedla 9a edició del Festival de Pasqua de Cervera s’inicien aquest dijous 18 d’abril amb un dels plats forts de l’esdeveniment. Es tracta de l’estrena del poema simfònic ‘660 anys’, una producció de Salvador Brotons, padrí del Festival d’enguany. L’obra, un homenatge aCervera Capital de la Cultura Catalana 2019, és una composició per a cobla i percussió, que estrenarà la cobla Mediterrània en un concert que tindrà lloc a les 21 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera. El concert comptarà amb la participació de la Coral Polifònica de Puig-Reig, també amb obres de cor i cobla.
La vetllada també inclourà l’estrena de l’obra ‘Per tu, Catalunya’ per a cor i cobla, del mateix Brotons, i es completarà amb la interpretació de grans obres simfòniques per a cor i cobla.

Música barroca

Les propostes de Divendres Sant se centren en la música barroca. La Casa Duran i Sanpere serà l’escenari on el violoncel·lista barroc Guillermo Turina i la clavecinista Eva del Campo recordaran la figura i obra d’un referent de l’època, Pau Vidal. El mateix dia 19 d’abril, però a les 21 hores, la Coral Sant Jordi oferirà un recital de música vocal basat en cançons d’ahir i d’avui.

Propostes de proximitat

El cap de setmana central del festival (dissabte 20 i diumenge 21 d’abril) comença amb dues propostes de proximitat, amb dobles passis, en dos espais singulars, com són la Casa Dalmases i el Celler dels Encants del Llibre (que ja es va incorporar com a seu del festival en edicions passades).

Els músics Maria Ribera Gibal, guitarrista de Guissona i experta coneixedora de l’obra d’Emili Pujol, oferirà un recital en solitari i el duet que formen Cecilia Reguero (flauta travessera) i Tais Costa Ruera (violoncel) oferiran un concert que s’inspira en una cançó d’Enric Morera, ‘Clavell al balcó’, en clara al·lusió al que vol ser una reivindicació del patrimoni musical propi.

El plat fort de dissabte 20 d’abril serà el recital a piano sol de l’improvisador Marco Mezquida, a les 22 hores a l’Auditori Municipal, i que s’acompanyarà d’un diàleg amb el sommelier de Selecte Wine Store, Jordi Martínez.

Per finalitzar aquesta novena edició del Festival de Pasqua de Cervera, el diumenge 21 d’abril el premiat organista Joan Seguí (Premi Primer Palau i Catalunya Música) tocarà l’orgue de Francesco Teppati ubicat a l’església de Sant Agustí, en un concert que inclourà grans noms del patrimoni musical vinculats a l’àmbit organístic. Serà a les 19 hores i farà de concert de cloenda.