La cantautora Lídia Pujol i l’Orquestra Julià Carbonell protagonitzen el dia del territori del 9è Festival de Pasqua de Cervera

Foto: Jordi Prat
  • Una conversa del director, Josep Maria Sauret, amb un tast de cervesa artesana de la Fundació Casa Dalmases ha completat la proposta del festival del matí de dissabte

  • Al vespre el Paranimf de la Universitat de Cervera ha acollit ‘El viatge sonor de l’OJC i els Barcelona Clarinet Players’

Després de l’èxit de públic de la cantata ‘L’Espill encantat’ que va omplir divendres el Teatre de la Passió, la 9a edició del Festival de Pasqua ha prosseguit avui dissabte amb un marcat accent territorial. La cantautora Lidia Pujol ha ofert a les 12.00 h a l’església de Sant Domènec un concert preparat especialment per al festival amb el títol ‘Poesia de la terra’. Pujol ha interpretat cançons basades en el repertori tradicional i també versions actuals de textos de poetes catalans de totes les èpoques. Una proposta íntima en un marc de gran bellesa com l’església gòtica de Sant Domènec, inclosa en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Posteriorment el director del festival, Josep Maria Sauret, ha explicat al públic la programació del festival en el marc d’una conversa amb el títol ‘De la terra a les estrelles’, acompanyada d’un tast de cervesa artesana de la Fundació Casa Dalmases.

El primer cap de setmana del Festival clou amb el concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, al Paranimf de la Universitat, que convida una de les formacions de cambra del moment, els Barcelona Clarinet Players (membres de la Banda Municipal de Barcelona) que han tocat el brillant Clarinet quartet concertino, op. 145 de Salvador Brotons o ‘El despertar d’un somni’ de Josep Serra.