El Festival de Pasqua de Cervera es clou amb un èxit de públic rotund i referma l’aposta per la producció pròpia

unnamed (11)El pianista i improvisador Marco Mezquida, al concert d’ahir a l’Auditori de Cervera. FOTO: Jordi Prat.
  • L’improvisador Marco Mezquida i el sommelier Jordi Martínez van sorprendre ahir un públic atrevit que ja havia exhaurit les entrades hores abans i que va formar part de l’espectacle des del primer moment

  • L’organista multipremiat Joan Seguí clou avui el festival amb un concert a les 19.00 h tornant a fer sonar l’orgue de Francesco Tepatti, ubicat a l’església de Sant Agustí

El concert del multipremiat organista Joan Seguí (Premi Primer Palau i Catalunya Música) a l’orgue de Francesco Teppati ubicat a l’església de Sant Agustí posarà avui punt i final a les 19.00 h al Festival de Pasqua de Cervera. El concert inclourà grans noms del patrimoni musical vinculats a l’àmbit organístic.

El concert de cloenda poc té a veure amb la proposta arriscada però exitosa, de l’improvisador Marco Mezquidai el sommelier Jordi Martínez, que van omplir l’Auditori ahir dissabte al vespre. Mezquida i Martínez van mostrar les seves arts de la improvisació en un diàleg artístic en què el públic va formar part de l’espectacle des del primer minut, amb un tast en directe de vins i productes del territori. Un públic heterogeni que ja havia exhaurit les entrades hores abans del concert. De fet gairebé tots els concerts de la Setmana Santa han registrat un ple absolut. A la tarda el Celler dels Encants del Llibre va acollir el concert amb dos passis del duet format perCecilia Reguero (flauta travessera) i Tais Costa (violoncel) que amb el títol ‘Clavell al balcó’ va passejar els assistents per l’univers sonor del Modernisme.

Consolidat ja com el referent de la música clàssica catalana, el Festival de Pasqua de Cervera, es clou avui diumenge amb èxit rotund de públic vingut d’arreu i que ha assistit als 14 concerts que ha ofert el festival, de l’11 al 21 d’abril. Un cop més ha estat fidel al seu segell de fer arribar la música clàssica catalana a tots els públics, fet que s’afavoreix amb diversitat de formats, estils i gèneres. L’essència del festival de fet, és posar en valor el patrimoni musical català de totes les èpoques, tan antic com modern. De la mateixa manera, és un escenari d’intèrprets i entitats referents de la música catalana, que presenten propostes úniques i especialment pensades per al festival.

unnamed (12)‘Clavell al balcó’ ahir al Celler dels Encants del Llibre. FOTO: Jordi Prat

Aquest any el festival ha acollit dues estrenes, en la seva línia d’apostar pel talent nacional i local. Per una banda, l’obra ‘660 anys’ del compositor Salvador Brotons, que ha exercit enguany de padrí i que ha estat un encàrrec del propi festival en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. L’obra, que passarà a formar part del repertori de la gran música catalana, està inspirada en la institucionalització de la Generalitat de Catalunya l’any 1359, quan Pere III va convocar les Corts Catalanes a Cervera, on va ser escollit el primer president de la Generalitat. L’altra estrena ha estat la cantata ‘L’espill encantat’ del compositor de Cervera Jordi Castellà.

Segons ha explicat el director del festival, Josep Maria Sauret, “un dels objectius de cara a la 10a edició és refermar l’aposta per la creació i la producció pròpia per tal que les produccions del Festival de Pasqua s’exportin al país i al món”. Al mateix temps Sauret ha lloat “l’efervescència dels músics cerverins, com s’ha vist reflectit en la cantata l’´Espill encantat’ amb una gran tasca tant d’alumnes com de professors del Conservatori de Cervera i del territori”.

Sauret també ha avançat “l’aposta del festival per la música de cobla de concert i la música simfònica així com la música coral, que té una gran tradició i importància a Cervera”. Una altra de les línies de futur que ha apuntat el director és la de seguir recuperant patrimoni musical de l’Arxiu de la Segarra.  El director ha agraït la tasca “de les institucions i persones implicades com el mateix padrí d’enguany, Salvador Brotons, que aporten talent, energia i optimisme al nostre festival i ens ajuden a projectar-lo més enllà”.