Una estrena de Salvador Brotons i una cantata de nova creació, les apostes del 9è Festival de Pasqua de Cervera

9è-Festival-de-Pasqua-cervera-7210

Tot és a punt per donar el tret de sortida, a la novena edició del Festival de Pasqua de Cervera, l’aposta estratègica de la capital de la Segarra que ja és una referència del sector de la música clàssica a Catalunya. El certamen se celebrarà de l’11 al 21 d’abril.

L’edició d’aquest 2019 presenta una línia de continuïtat que consolida la seva aposta per combinar talent nacional i local, així com la inclusió, en la programació, de música de formats i estils diversos. El certamen se suma a la celebració de la Capital de la Cultura Catalana de Cervera amb la voluntat de conjugar territori i excel·lència musical.

Enguany, el director d’orquestra i compositor, Salvador Brotons, agafa el relleu d’Antoni Ros Marbà com ambaixador del Festival. Brotons reafirma el seu compromís amb la cita, presentant l’estrena d’una obra que festeja la Capitalitat de la Cultura Catalana de Cervera. L’estrena del compositor barceloní, que tindrà lloc el pròxim 18 d’abril, a les nou del vespre, té format de poema simfònic i es titula ‘660 anys’. Es tracta d’una composició per a cobla i percussió que estrenarà la cobla Mediterrània en un concert que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera i que comptarà amb la participació de la Coral Polifònica de Puig Reig, també amb obres de cor i cobla.

Amb tot, el Festival de Pasqua de Cervera s’obre amb una altra peça rellevant que explicita el compromís del seu director per la música de nova creació: es tracta de la cantata ‘L’espill encantat’, encarregada al compositor de Cervera Jordi Castellà, i que s’inspira en l’obra Quadern de música de l’escriptor també cerverí Jaume Ferran. Amb aquesta peça s’obrirà la novena edició de la trobada el pròxim 11 d’abril.