Cervera torna a convertir-se en l’epicentre de la música clàssica catalana

• El Festival de Pasqua ha acollit del 22 de març a l’1 d’abril, 10 produccions diferents amb 7 estrenes absolutes, 1.000 minuts de música en viu i 220 intèrprets
• La nova figura del padrí del Festival, que enguany ha recaigut en el mestre Antoni Ros Marbà, podria tenir continuïtat en les properes edicions arran de la bona acollida d’enguany
• El certamen ja es prepara per a l’any vinent amb activitats especials en motiu de la Capitalitat Cultural de Cervera

Del 22 de març a l’1 d’abril, Cervera ha tornat a erigir-se com la capital de la música clàssica catalana en motiu del Festival de Pasqua. S’han programat 10 produccions diferents -7 de les quals han estat estrenes absolutes- en un total de 12 concerts. Altres dades destacades d’aquesta vuitena edició són els més de 1.000 minuts de música en viu en unes actuacions que s’han ubicat en 6 espais de representació amb el descobriment del Celler dels Encants del Llibre. Aquests equipaments han acollit més de 220 intèrprets, sumant els artistes de les diferents agrupacions musicals que hi ha actuat.

Josep Maria Sauret, director artístic del Festival de Pasqua, es mostra “molt satisfet del desenvolupament del certamen tant pel que fa a l’assistència de públic que superarà, a l’igual que l’any passat, les 1.800 localitats ocupades, com també a la bona valoració dels concerts a partir de les primeres enquestes realitzades als espectadors després de cada sessió”. A més, Sauret destaca la “importància vital del festival cerverí degut a la seva especificitat i al seu model que prima la revitalització i posada en valor tant de compositors com d’intèrprets de música clàssica catalana”.
Un certamen únic en les seves característiques a tot Catalunya organitzat per la Paeria de Cervera i que, segons l’alcalde, Ramon Royes, “és imprescindible per mantenir viu tant el llegat dels autors catalans com per impulsar i donar cobertura als nous creadors i intèrprets del país”.

En aquest sentit, Royes afirma que Cervera juga un paper principal i indiscutible en l’objectiu d’aportar vitalitat al sector i ara ja hi ha la mirada posada en la propera edició del festival que coincidirà amb la capitalitat cultural de Cervera.

Una de les novetats d’aquesta edició, la creació de la figura del padrí del Festival, que enguany ha recaigut en el mestre Antoni Ros Marbà, podria mantenir-se a partir d’ara arran de la projecció que ha aportat al Festival.

El Festival de Pasqua és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa al país.