Tot a punt per a la 8ª edició del Festival de Pasqua

  • El certamen comença aquest dijous, 22 de març, i es perllongarà fins a l’1 d’abril

  • El Festival de Cervera programa 10 produccions diferents i 12 concerts, algunes d’elles creades expressament per estrenar al Festival arribant a les 7 estrenes absolutes

  • S’ha creat la nova figura del padrí del Festival, que enguany recau en el mestre Antoni Ros Marbà

Cervera ja està posant a punt tots els seus espais –fins a 6 diferents- per acollir els concerts d’aquesta vuitena edició del Festival de Pasqua.

El certamen cerverí arriba a una nova convocatòria convertit en el festival referent de la música clàssica catalana i, enguany, s’hi podran escoltar 10 produccions diferents 7 de les quals seran estrenes absolutes– en un total de 12 concerts. Més de 1.000 minuts de música en viu que es perllongaran des d’aquest dijous, 22 de març, fins al proper dia 1 d’abril. Les actuacions es repartiran en 6 espais de representació, on enguany es descobreix una nova ubicació: el Celler dels Encants del Llibre. Aquests equipaments acolliran més de 220 intèrprets, sumant els artistes de les diferents agrupacions musicals que hi actuaran.

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca la creació de la nova figura del padrí del Festival. Inaugurarà aquest reconeixement el mestre Antoni Ros Marbà, el qual a més de ser ambaixador del certamen, també hi actuarà i preestrenarà la seva nova sardana “Quatre vegades vint” en motiu del seu 80è aniversari.

El Festival s’iniciarà aquest dijous, 22 de març, a les 11 del matí al Gran Teatre de la Passió, amb el concert dels Barcelona Gospel Messengers, una actuació tradicionalment encarada als escolars, però oberta a tothom que gaudeixi amb aquest estil musical tan popular.

Dissabte, 24 de març, seguirà la programació amb l’estrena a la demarcació de Lleida del “Requiem” d’Albert Guinovart, pianista i compositor que estarà acompanyat pel Cor Jove de l’Orfeó Català.

El dia següent, diumenge, 25 de març, arribarà un dels moments més esperats del Festival amb el concert de celebració del 80è aniversari del mestre Antoni Ros Marbà, el qual dirigirà la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona en una actuació on s’escoltarà per primera vegada la seva nova composició en forma de sardana.

La setmana següent, arribaran els concerts de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida en un concert amb la música de Toldrà i Ferrer com a protagonistes; la Coral Cantiga fent un repàs a la polifonia catalana tan sacra com profana, el Quartet Teixidor i el clarinetista Oriol Romaní; el pianista Jordi Masó fent un repàs a la integral de Mompou; el maridatge de música i vi del popular cantant Salva Racero; i, tancarà el Festival, l’organista italià Guido Iotti que tocarà l’orgue Tepatti de l’Església de Sant Agustí.

Entrades anticipades ja a la venda amb un 20% de descompte

Les entrades anticipades per cadascun d’aquests concerts ja es poden adquirir amb un 20% de descompte. Més info

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.