El Festival de Pasqua de Cervera viu la setmana més intensa

  • Els concerts es reprendran aquest dijous, 29 de març, i es perllongarà fins diumenge 1 d’abril
  • Es viuran 7 produccions diferents amb diversos estils i formats com la música simfònica i de cambra, el cant coral o el maridatge de música i vi
  • També es torna a recuperar l’orgue Tepatti de 1895 de l’Església de Sant Agustí que tocarà l’italià Guido Iotti

Després de l’èxit dels concerts dels Barcelona Gospel Messengers, d’Albert Guinovart amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i d’Antoni Ros Marbà amb la Cobla Sant Jordi; arriba el torn de la segona tanda de concerts del Festival de Pasqua.

Des d’aquest dijous, 29 de març, fins diumenge, 1 d’abril, es programaran 7 produccions musicals diferents, algunes d’elles estrenes absolutes o pensades expressament per ser interpretades al certamen de música clàssica catalana per excel·lència.

Dijous arribarà a Cervera l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb un concert a les 21 hores al Paranimf de la Universitat sobre la música d’autors catalans destacats del segle XX com són Eduard Toldrà i Rafael Ferrer.

Divendres s’iniciaran els concerts de proximitat amb el clarinetista Oriol Romaní i la seva proposta meditativa i festiva. Se’n faran dos torns, un a les 11’30 del matí i l’altre a les 13 hores i es descobrirà un nou espai d’actuació inèdit a Cervera: el Celler dels Encants del Llibre, ubicat al carrer Major. Al vespre, arribarà el torn d’un dels altres concerts destacats d’aquesta edició i on el cant coral serà el protagonista. La Coral Cantiga ens oferirà una actuació basada en la polifonia catalana sacra i profana del segle XX i XXI i podrem escoltar obres de Oltra, Pastrana, Montsalvatge o Pau Casals, entre d’altres.

Dissabte serà el dia més intens en nombre de concerts amb fins a 3 propostes diferents. Al matí tindran lloc a l’Església de Sant Joan Degollat els concerts de proximitat a les 11’30 i a les 13 hores amb el Quartet Teixidor i el seu homenatge al professor Josep Lluís Guzmán.

A les 19 hores al Paranimf de la Universitat, el reconegut pianista Jordi Masó, farà un intens repàs a la integral de Cançons i Danses de Frederic Mompou. Justament, Masó és un dels especialistes més importants en l’obra d’aquest compositor català.

Finalment, a les 22 hores a l’Auditori de Cervera, viurem l’estrena de l’espectacle de maridatges musicals del cantant i expert en vins, Salva Racero. El que durant 10 anys ha estat la veu principal de la coneguda banda Lax’n’busto, es presenta per primer cop en solitari amb un concert on maridarà cançons catalanes de totes el temps i diferents vins, acompanyat del pianista Dani Garcia.

Diumenge, 1 d’abril, es clourà aquesta vuitena edició del Festival de Pasqua, tornant a visitar una de les joies de la Segarra, l’orgue Franscesco Tepatti de 1895 que es conserva a l’Església de Sant Agustí. L’intèrpret en aquesta ocasió serà l’organista italià Guido Iotti, amb obres de Ramon Carnicer, Fra Antoni Martin i Coll o del Pare Robert de la Riba, entra d’altres.

Les entrades anticipades per cadascun d’aquests concerts ja es poden adquirir a través del web del Festival. Més info

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.