Entrevista a Salva Racero en motiu del seu concert al Festival de Pasqua

El cantant durant més de 10 anys de Lax’n’Busto i expert en vins, Salva Racero, estrena a l’edició d’enguany del Festival de Pasqua de Cervera el seu nou projecte en solitari: un maridatge de vi i música acompanyat del professor del Liceu, Dani Garcia, al piano.

Aquest concert gastronòmic tindrà lloc el dissabte 31 de març a les 22 hores a l’Auditori Municipal de Cervera.

Salva Racero no només és un dels grans cantants del nostre país. En la seva llarga trajectòria sobre els escenaris hi destaca una activa participació en el món dels musicals i, paral·lelament a la seva vessant musical, també és un expert del món dels vins.

 

1. Què ens depara el vostre maridatge musical? Què hi podrem escoltar i degustar?

Hi podreu escoltar cançons d’estils ben diferents: des d’àries a cançons de musicals, cançons de pop i rock i standards de Jazz. Tot això al costat d’un gran professional com és el Dani Garcia, que m’acompanyarà des del piano.

Respecte a la proposta gustativa, podreu degustar vins catalans de cellers com Lafou, Cérvoles, Capafons-Ossó o Castell de Perelada i, per descomptat, no pot faltar-ne com a mínim un de la D.O. Costers del Segre.

2. Com ha sorgit la idea d’estrenar un espectacle on es combina la música i el vi?

La idea sorgeix un dia tornant amb el cotxe de Barcelona, després d’una classe amb un gran professor del CETT (el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona). Vaig obrir els ulls i vaig entendre la gran connexió que hi havia entre la música i el vi. Cal dir també, que no em vaig posar a estudiar perquè sí. El meu besavi va ser alcalde de la vila d’Artés i un dels fundadors de la cooperativa de vins i pagesos d’Artés. Ell posseïa unes 15 hectàrees de vinya, entre Artés i Horta d’Avinyó. Molts anys després sembla que es reprodueix en mi aquella passió per la vinya i el vi. D’altra banda, jo mateix fa uns 7 anys que tinc vinya, la cuido i en provo de fer vi. 

3. En aquest concert actuaràs acompanyat del pianista i professor del Liceu, Dani Garcia. Com sorgeix aquesta col·laboració i com ha estat el treball amb el pianista?

Amb el Dani vam conèixer-nos uns quants anys abans per un concert que vam fer a l’auditori de Barcelona un Nadal. Anys més tard, vam coincidir amb els Lax’n’Busto per fer alguns concerts de l’espectacle “De prop”. Quan li vaig comentar la proposta de fer uns concerts en els quals es combinaria música i tast de vins, va quedar flipat i em va dir: “i tant!!! Ja pots comptar amb mi”. Gran sort la meva, és un dels grans pianistes del país.

4. Què és el que fa que el vostre maridatge musical sigui únic o diferent?

La meva intenció, és apropar al públic el vi des de la música. En aquest cas, es tracta que la gent pugui gaudir d’una estona molt agradable de música i que, a més, puguin endur-se coneixements bàsics sobre què és un vi, el valor del pagès, el terroir i com s’entén un vi en nas i boca. Si això ho marides amb música… doncs millor que vingueu i descobriu el resultat vosaltres mateixos.

5. Què significa per tu actuar al Festival de Pasqua d’enguany?

Actuar al Festival de Pasqua dóna molt de prestigi i formar part d’un dels Festivals que més prop de casa tinc, em fa molta il·lusió.