Entrevista al clarinetista Oriol Romaní, sobre el seu concert al Festival de Pasqua

El músic i clarinetista Oriol Romaní és un dels protagonistes d’enguany del Festival de Pasqua de Cervera, el certamen referent de la música clàssica catalana.

Romaní ens oferirà dues sessions del seu espectacle musical el divendres 30 de març a les 11 hores i a les 13 hores en un nou espai que descobreix el Festival: El Celler dels Encants del Llibre. Un atractiu més per viure de primera mà els concerts de proximitat que ha programat enguany el certamen.

Aquest és un dels clarinetistes més ben considerats no només a nivell català, sinó també mundial, amb un bagatge de concerts arreu del món.

 

1. Què ens depara el teu concert al Festival de Pasqua d’enguany? Què hi podrem escoltar?

Música de Debussy, Bach, Bernat Vivancos, composicions pròpies i música tradicional catalana, amb breus comentaris introductoris i una mica de silenci després de cada peça.

2. Defineixes el teu concert com a meditatiu i festiu. Com sorgeix aquesta idea i què significa exactament?

En aquest concert, o en aquesta estona de meditació amb música, vull aprofitar que la música és un mitjà privilegiat per ajudar-nos a connectar amb el silenci i amb el misteri, i tinc ganes de compartir aquesta experiència amb qui s’hi senti atret. Obrir-se a la bellesa i a espais nous que ens sorprenen i ens enriqueixen, és una festa, i m’agrada que, en aquesta estona de connexió amb l’interior, es respiri un ambient cordial i festiu.

3. En la teva actuació també interpretaràs peces de composició pròpia. Com definiries les teves composicions?

Tocaré dues peces meves sorgides en moments en què necessitava expressar amb música vivències, anhels o històries que per a mi eren importants. Són peces molt senzilles, dir-ne composicions ho trobo una mica exagerat. Una és una mena de cançó o pregària amb interludis improvisats, i l’altra l’he fet i hi improviso en l’idioma del jazz clàssic.

4. Què és el que més ens pot sorprendre del teu concert?

Si ho sabés… potser seria millor no dir-ho, perquè aleshores ja no seria sorpresa! I, realment, no ho sé, perquè en cada ocasió passen coses diferents, i, a més, com que cada oient és únic, també és normal que a cadascú li atreguin i li ressonin coses diferents.

5. Què significa per tu actuar al Festival de Pasqua d’enguany?

Una nova oportunitat de compartir una nova aventura.

 

Vols assistir al concert d’Oriol Romaní al Festival de Pasqua? Ja pots aconseguir entrades AQUÍ.