Entrevista a Alfons Reverté, director de l’OJC, sobre el seu concert al Festival de Pasqua

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les terres de Lleida (OJC) protagonitzarà el quart concert de l’edició del Festival de Pasqua d’enguany.

El concert tindrà lloc aquest dijous, 28 de març, a les 21h, al Paranimf de la Universitat de Cervera i comptarà amb la participació de la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el tenor Roger Padullés.

Entrevistem a Alfons Reverté, director titular i artístic de l’orquestra.

 

 1. Què ens depara el vostre concert? Què hi podrem escoltar?

Aquest concert ens permetrà escoltar lied català en versió orquestral al costat d’obres d’alguns dels grans compositors francesos d’inicis del segle XX. Curiosament, gairebé totes les composicions que interpretarem tenen el seu origen en obres per a piano, instrumentades posteriorment per a orquestra.

 2. En el programa que interpretareu al Festival de Pasqua d’enguany hi trobem una combinació de música vocal catalana amb obres de Ravel i Debussy. Com sorgeix aquesta idea?

La música catalana del segle passat s’emmirallava en Paris i en la música francesa, ja des d’inicis del s. XX. Posar de costat la nostra música i la d’alguns dels compositors més representatius d’aquesta influencia francesa en la nostra música de l’anterior segle crec que ajuda a contextualitzar-la i entendre-la molt millor.

 3. En el concert que dirigiràs al Festival de Pasqua d’enguany, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell actuarà amb el Tenor Roger Padullés i la soprano Júlia Farrés-Llongueras. Com ha estat el treball amb els dos solistes?

Es tracta de dos cantants d’una enorme qualitat i sensibilitat, dotats amb una veu molt adient per al repertori que hem programat i que requereix d’una extrema delicadesa. Ha estat un verdader plaer fer música junts!

 4. Què és el que més ens pot sorprendre del vostre concert?

La gran sensibilitat i l’enorme paleta de colors orquestrals que contenen totes les obres. Totes elles es caracteritzen pel detall i pel contrast de les seves sonoritats.

 5. Què significa per tu tornar a actuar al Festival de Pasqua de Cervera?

L’OJC, com a Orquestra del Festival de Pasqua, sent com un gran honor inaugurar un cop més aquest esdeveniment anual de la vida musical catalana, on podem mostrar la gran qualitat de la nostra música en un marc incomparable com és Cervera.

 

Vols assistir al concert de l’OJC al Festival de Pasqua? Aconsegueix la teva entrada aquí.