Es presenta la 8ª edició del Festival de Pasqua

• Tindrà lloc del 22 de març a l’1 d’abril de 2018 en diferents espais de la ciutat i les entrades anticipades ja estan a la venda

• S’hi podran veure 10 produccions diferents, amb diverses estrenes absolutes i espectacles creats expressament per veure al certamen i el mestre Antoni Ros Marbà en serà el padrí

El Festival de Pasqua de Cervera arriba a la 8ª edició consolidat com el certamen referent de la música clàssica catalana del nostre país. Entre el 22 de març i 1 d’abril es representaran 10 produccions musicals diferents que es concretaran en 12 concerts.

Enguany, es manté la base proposada l’any passat amb el canvi a la direcció artística, però igualment es presenten diverses novetats.

Una de les principals és la creació d’una nova i important figura. Neix el Padrí del Festival, un nou projecte que vol encarnar en una personalitat de prestigi reconegut, l’ambaixada del certamen tant a Catalunya com arreu de les nostres fronteres. L’organització ha volgut inaugurar aquesta nova figura amb un dels directors i compositors catalans més importants i amb més projecció a nivell mundial, el mestre Antoni Ros Marbà, el qual també assistirà al festival en qualitat de director i de compositor.

D’altra banda, es manté un dels objectius marcats per Josep Maria Sauret, director del Festival de Pasqua, consistent en la realització de produccions musicals pensades estrictament per ser representades al Festival.

Alguns exemples són la versió per a cor i piano del Requiem d’Albert Guinovart amb el propi compositor al piano i el Cor Jove de l’Orfeó Català, el programa que ens oferirà la Coral Cantiga dedicat als grans mestres de la polifonia catalana del segle XX i XXI, la integral de les cançons i danses de Mompou a càrrec del pianista Jordi Masó o el concert del Quartet Teixidor amb l’obra per a corda de Josep Lluís Guzmán.

A més a més, el Festival comptarà amb importants estrenes, com són, entre altres, l’estrena del concert de celebració del 80è aniversari del naixement d’Antoni Ros Marbà amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i de la nova sardana del propi Ros Marbà, “Quatre vegades vint”. Tot això es concretarà en què de les 10 produccions, 7 seran estrenes absolutes.

També es continuen estrenyent els lligams a les entitats més importants del país. En aquest sentit, enguany s’estableixen sinèrgies de col·laboració amb el Palau de la Música. I un altre dels objectius és la recuperació del nostre patrimoni artístic i històric. D’aquesta manera, es torna a reivindicar l’Orgue Tepatti de l’Església de Sant Agustí i es descobreixen nous espais singulars de Cervera com el Celler dels Encants del Llibre.

Cervera es converteix durant la Setmana Santa en el referent de la Música Clàssica Catalana amb una gran riquesa d’estils diversos, una il·luminació i ambientació pensada per a cada concerts, més de 200 intèrprets i més de 1.000 minuts de música en viu.