Vaivé amb Brodas Bros ompliran de música i dansa Cervera

• Aquest concert lúdic i pedagògic, destinat al món escolar, tindrà lloc aquest dijous, 6 d’abril de 2017, al Gran Teatre de la Passió i és l’aperitiu del Festival de Pasqua

Vaivé amb Brodas Bros és l’espectacle que servirà d’aperitiu, aquest dijous, 6 d’abril, a l’inici de la setena edició del Festival de Pasqua.

Com és habitual, el concert escolar dona el tret de sortida al certamen i, en aquesta ocasió, es torna a preveure una alta ocupació de les localitats disponibles del Gran Teatre de la Passió. L’espectacle començarà a les 11 del matí i hi participaran sis músics que canten i toquen instruments clàssics, tradicionals i també singulars com trombó, saxo, tenora, tible, flabiol, sac de gemecs, acordió diatònic, fiscorn, tarota… instruments amb una forta arrel catalana. Tots ells estaran acompanyats de quatre ballarins de hip-hop, en una proposta que significa una fusió entre la música tradicional, la clàssica i moderna i també la música urbana. Un viatge des del Barroc a la música actual en arranjaments de Pep Moliner.

La propera cita amb el Festival de Pasqua serà el dissabte, 8 d’abril, amb la descoberta de l’Església de Sant Domènec a les 13 hores, on també s’aprofitarà per presentar al públic la programació d’aquesta edició.

A la nit, a les 21 hores, tindrà lloc al Paranimf de la Universitat el concert de “Les noves veus corals” a càrrec del Cor infantil Amics de la Unió i els Cors del Conservatori de Cervera. Hi podrem escoltar les “Cançons Nocturnes” de Bernat Vivancos i obres de Josep Vila i Casañas.

Bernat Vivancos és un dels compositors catalans actuals més reconeguts a nivell internacional. En aquest projecte, el compositor parteix de textos de diversos autors sobre la nit i l’albada, creant un recull de cançons que tant son un cant a la nit i a la lluna, com també als estels que sempre brillen i a la llum, de l’albada. Completa el concert cançons del repertori coral català, amb un recull important de les obres corals de Josep Vilà i Casañas.

En aquesta producció, a proposta del Festival de Pasqua, els Cors infantils del Conservatori de Cervera col·laboren en el concert en cançons que cantaran conjuntament amb el Cor Infantil Amics de la Unió.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, té lloc del 6 al 16 d’abril i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.