Recta final de la 7ª edició del Festival de Pasqua

• Èxit absolut ahir a la nit de la Polifònica de Puig-reig, arrencant fins a tres bisos a causa de les reiterades peticions i aplaudiments del públic

• Aquest divendres a la tarda és el torn d’Hirundo Maris Trio; a la nit tindrà lloc el maridatge de Jazz i vins amb Ignasi Terraza i Jordi Martínez; i demà clourà el Festival el concert a l’orgue Tepatti de Miquel Gonzàlez i la soprano Marta Matheu

Cervera encara la recta final de la setena edició del seu Festival de Pasqua amb “satisfacció i optimisme” després de la bona acollida dels concerts que s’han realitzat fins a dia d’avui.

Ahir divendres, el Paranimf de la Universitat, va acollir la Polifònica de Puig-reig amb una producció dedicada a “La Nova Cançó” que va ser seguida per prop de 200 espectadors. Un èxit absolut si ens atenem als nombrosos aplaudiments que es van generar al llarg del concert i que van obligar a aquesta formació coral a realitzar fins a tres bisos.

Aquest dissabte al matí han continuat els concerts de proximitat a càrrec del cerverí Jordi Castellà en un recital de piano a l’Auditori en tres sessions consecutives (a les 11, 12 i 13 hores) i dels Quartet Catalònia –en els mateixos horaris simultanis- a la Casa Museu Duran i Sanpere.

Aquest vespre arriba un dels concerts que també ha generat molta expectació i que, fins i tot, serà enregistrat Catalunya Música. A les 19 hores actuarà al Paranimf la coneguda soprano Arianna Savall, acompanyada de Petter U. Johansen i Miquel Àngel Cordero. Aquesta formació, que arriba a Cervera amb el nom d’Hirundo Maris Trio, oferirà el recital “Bella Terra, Cants del Sud i del Nord” on interpretaran música tradicional catalana, tant d’autor com dels cançoners i trobadors catalans, combinat amb obres de creació pròpia del grup, i que estableixen una relació amb creacions del repertori tradicional nòrdic i europeu.

hirundomaris

Clourà la jornada de dissabte un espectacle especial i singular: el maridatge de Jazz i vins que tindrà lloc a l’Auditori. El reconegut pianista de jazz, Ignasi Terraza, posarà música als vins que es podran degustar a través de les recomanacions del sommelier Jordi Martínez.

Demà diumenge, un concert a l’orgue Tepatti amb Miquel Gonzàlez i la soprano Marta Matheu tancarà aquesta setena edició d’un Festival que haurà programat 11 produccions diferents amb un total de 19 concerts.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, té lloc del 6 al 16 d’abril i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.