La Julià Carbonell presenta el seu ‘Homenatge a Beethoven’ al Festival

• L’actuació tindrà lloc aquest dijous, 13 d’abril, a les 21 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera i estarà precedida per una conferència de dos musicòlegs experts que comentaran aquest programa musical

• Els consellers de la Generalitat Santi Vila, Jordi Baiget i Meritxell Serret han confirmat la seva assistència al concert

cartells-fotos-ojc2

Cervera segueix amb la programació musical del seu Festival de Pasqua amb un dels concerts més emblemàtics d’aquesta setena edició. Es tracta de la tradicional visita de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) al certamen que, aquest cop, hi presentarà el seu ‘Homenatge a Beethoven’.

Es tracta d’un programa especial encarregat pel propi Festival de Pasqua amb tres eixos principals i que girarà al voltant de la figura del compositor alemany L. Van Beethoven.

Per una banda, s’interpretarà la seva “Simfonia N. 2, Op. 36, en Re M”. D’altra banda, el concert tindrà un caràcter inèdit ja que l’OJC rescatarà una obra homenatge dedicada al compositor alemany que va ser escrita pel vigatà Bernat Calvó Puig a finals del S. XIX. Per completar el programa, s’interpretarà el gairebé inèdit “Concert per a Violoncel” d’Enric Morera, compost, en temps de guerra i revolucions, l’any 1917. L’OJC comptarà amb la prestigiosa violoncel·lista Laia Puig com a solista i amb el seu director titular, Alfons Reverté, com a director

El concert, que ja compta amb moltes localitats reservades, ha despertat molta expectació tal i com demostra el seu enregistrament per part de Catalunya Música i per la presència de fins a tres consellers de la Generalitat que no s’han volgut perdre aquesta actuació que tindrà lloc a les 21 hores al Paranimf de la Universitat. Hi assistiran el conseller de Cultura, Santi Vila; el d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; i la d’Agricultura, Meritxell Serret.

Prèviament, de cara a contextualitzar el repertori musical que s’hi podrà escoltar, tindrà lloc una conferència a càrrec de dos grans experts musicòlegs.
Josep Maria Gregori, catedràtic de Patrimoni de la UAB, i Jordi Piccorelli, director d’orquestra, oferiran una xerrada, a les 19’30 hores a la sala Francesc Buireu de Cervera, sobre com s’ha fet la recuperació per part d’ells mateixos de la Simfonia en Mi Major “Homenatge a Beethoven” del 1877, del compositor Bernat Calvó Puig (1819-1880).

El Festival de Pasqua seguirà amb múltiples concerts fins diumenge
Després de l’actuació de l’OJC, Cervera encara viurà 8 concerts més en el marc del seu Festival de Pasqua. Divendres serà el torn d’Aria Antiqua, Blooming Duo i la Polifònica de Puig-reig. Dissabte es podran escoltar els programes de Jordi Castellà, Quartet Catalonia, Hirundo Maris Trio i el mardidatge de Jazz i vins amb Ignasi Terraza al piano i Jordi Martínez com a sommelier. Per últim, diumenge posarà el punt i final al certamen l’actuació a l’orgue Tepatti de Miquel Gonzàlez i la soprano Marta Matheu.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.