Cervera ‘descobreix’ l’Església de Sant Domènec en el marc del Festival de Pasqua

Aquest dissabte, 8 d’abril, al matí ha tingut lloc la descoberta de l’Església de Sant Domènec de Cervera, una visita oberta al públic a l’adequació d’aquest nou espai de diversos usos per a la ciutat.

IMG_3027

Més de 300 persones han participat en aquesta activitat que forma part del conjunt d’actes paral·lels del Festival de Pasqua d’enguany. La visita ha comptat amb els parlaments de l’alcalde de Cervera, Ramon Royes i del regidor de cultura, Jaume Rossich; acompanyats del nou director artístic del Festival, Josep Maria Sauret. Tots ells han expressat la seva satisfacció de poder ampliar el nombre d’espais escènics de la ciutat i s’han mostrats decidits a continuar arranjant l’Església de Sant Domènec per tal que pugui acollir diversos esdeveniments culturals. Per la seva banda, Sauret ha tingut l’oportunitat de presentar-se en societat i explicar la programació del Festival d’enguay a tot el públic cerverí. L’acte ha conclòs amb una actuació musical dels alumnes del Conservatori de Cervera.

La programació musical del certamen continua aquesta nit, a les 21 hores, al Paranimf de la Universitat amb el concert de “Les noves veus corals” a càrrec del Cor infantil Amics de la Unió i els Cors del Conservatori de Cervera. Hi podrem escoltar les “Cançons Nocturnes” de Bernat Vivancos i obres de Josep Vila i Casañas.
Bernat Vivancos és un dels compositors catalans actuals més reconeguts a nivell internacional. En aquest projecte, el compositor parteix de textos de diversos autors sobre la nit i l’albada, creant un recull de cançons que tant son un cant a la nit i a la lluna, com també als estels que sempre brillen i a la llum, de l’albada. Completa el concert cançons del repertori coral català, amb un recull important de les obres corals de Josep Vilà i Casañas.
En aquesta producció, a proposta del Festival de Pasqua, els Cors infantils del Conservatori de Cervera col·laboren en el concert en cançons que cantaran conjuntament amb el Cor Infantil Amics de la Unió.

Després d’aquest concert, l’activitat musical tornarà el dijous, 13 d’abril, amb l’esperada actuació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i el seu “Homenatge a Beethoven”.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, té lloc del 6 al 16 d’abril i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.