Alfons Reverté (OJC): “Cervera és una de les capitals musicals de Catalunya”

Alfons-Reverte-foto-2015

Què ens depara el vostre concert? Què hi podrem escoltar?

Serà un concert al voltant de dos autors catalans de finals del S. XIX i principis del XX, un d’ells força desconegut, Bernat Calvó Puig i l’altre a vegades injustament oblidat, Enric Morera. Alhora el concert comptarà també amb la presència d’un gran nom de la literatura musical universal, L. Van Beethoven, amb la intenció de posar-lo en relació amb aquests altres dos compositors, donat que Bernat Calvó Puig va titular precisament l’obra que interpretarem “Homenatge a Beethoven”.

La Simfonia titulada “Homenatge a Beethoven” que dirigiràs en el concert amb la Julià Carbonell és una obra que es troba en procés de recuperació per part del musicòleg Jordi Piccorelli. Què ha implicat la preparació d’aquesta obra? Ha portat més dificultats que altres obres?

Poder recuperar una obra del nostre patrimoni és sempre un honor i alhora una responsabilitat donat que s’ha de posar a punt per a ser interpretada amb la màxima qualitat. Això lògicament porta una feina afegida que es fa, però, amb molt de gust.

El vostre programa també compta amb el Concert per a Violoncel i Orquestra d’Enric Morera, una obra quasi desconeguda i que només s’ha interpretat en quatre ocasions. Com ha sorgit la idea de portar aquesta obra al Festival de Pasqua i quin és l’objectiu?

El cas d’Enric Morera és paradigmàtic de molts compositors de casa nostra. La seva obra és força extensa i moltes de les seves composicions fa molts anys que no s’interpreten. Poder tornar a donar vida a una obra com aquesta és un deute que tenim tots amb nosaltres mateixos si volem realment fer progressar el nostre país a nivell cultural.

Què significa per tu dirigir la interpretació d’una obra que tan sols s’ha escoltat quatre vegades a la història?

És alhora un repte i una gran il·lusió.

Laia Puig actuarà amb l’Orquestra com a violoncel·lista solista. Com ha estat el treball amb la violoncel·lista?

Fantàstic. Poder treballar amb un músic de casa una obra de casa al màxim nivell és motiu de gran satisfacció.

Què significa per tu actuar al Festival de Pasqua d’enguany?

Un honor. Cervera és una de les capitals musicals de Catalunya.