Cervera ja prepara el 7è Festival de Pasqua

• El Festival tindrà lloc del 6 al 16 d’abril 2017 en diferents espais de la ciutat
• Josep Maria Sauret n’assumeix el relleu a la direcció artística
• S’hi podran veure 11 produccions diferents, algunes d’elles creades expressament per estrenar al Festival

Cervera està preparant intensament la setena edició del seu ja tradicional Festival de Pasqua, un certamen de música clàssica dedicat als intèrprets catalans i a la música catalana.
En aquesta edició, el Festival tindrà lloc entre el 6 i al 16 d’abril de 2017, en diferents espais de la ciutat i s’hi podran gaudir 11 produccions diferents, algunes d’elles preparades expressament per viure per primera vegada al Festival.
Una altra novetat important d’enguany és el relleu a la direcció artística que serà assumida per Josep Maria Sauret, director d’orquestra i director musical amb molta experiència en l’organització de diferents cites musicals important del país i que ha estat guardonat amb el Premi d’Honor en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.
Un dels segells propis que vol aportar Sauret és la vinculació del Festival amb la ciutat de Cervera. En aquest sentit, en algunes de les produccions que es podran viure enguany, es barrejaran agrupacions artístiques d’aquest país amb d’altres locals. Un altre ítem que es voldrà destacar serà la recuperació del patrimoni tant d’instruments com d’obres catalanes. Paral·lelament, també es volen establir lligams artístics amb els entitats punteres en la música catalana, com l’Auditori de Barcelona, Catalunya Música, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Palau de la Música Catalana, etc.

Un avanç de programació amb grans noms del país
La programació d’enguany estarà formada per grans noms de l’actualitat musical del nostre país que desenvoluparan una producció, en la major part dels casos, amb un programa fet expressament pel Festival.
D’aquesta manera, i seguint les noves línies estratègiques, un dels cors més importants, el Cor infantil Amics de la Unió, s’ajuntarà en un concert únic i irrepetible amb els Cors del Conservatori de Cervera.
També s’estrenarà una nova producció de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida recuperant la Simfonia Homenatge a Beethoven de Bernat Calvó Puig. El Festival també tindrà altres noms rellevants del país, com la Polifònica de Puig Reig; la soprano i arpista Arianna Savall amb el tenor i violí Petter U. Johansen; o un concert de repertori jazzístic de música tradicional catalana amb el pianista Ignasi Terraza.
El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.