LleidArt Ensemblen obren la programació del Festival de Pasqua amb el concert escolar

  • Respresentan al Gran Teatre de La Passió, l’obra “Les aventures de la Bol i en Ling”, aquest dijous, 21 de març. L’endemà, divendres, 22 de març, també començaran les activitats paral·leles del certamen amb la projecció del documental: “Revolutionary Quartet. L’enigma Gerhard”
  • Del 21 al 30 de març tindran lloc 14 concerts i diverses activitats paral·leles en diversos espais de Cervera

Aquest dijous, 21 de març, arrenca el Festival de Pasqua de Cervera i ho fa, com és tradicional, amb el concert escolar, és a dir, una actuació oberta a tot el públic, però especialment destinada als més joves.

El concert tindrà lloc a les 11 del matí al Gran Teatre de La Passió i anirà a càrrec de la companyia LleidArt Ensemble que hi presentarà l’espectacle: “Les aventures de la Bol i en Ling”.

La companyia lleidatana està formada per Neus Puig, flauta travessera; Roger Gutiérrez, bateria; Roger Azcona, contrabaix; Marta Castelló, piano; Ares Piqué i Gabriel Solans, a la dramatúrgia i direcció escènica; Olga Cuito, vestuari i; Matías Tolsa, imatge.

L’obra narra la història de la Bol i en Ling, dos ocells molt diferents que tenen una cosa en comú́: viuen en un mateix niu. Dues maneres de fer, dos estils musicals i dos estils de vida completament diferents… El jazz i la música clàssica, la Bol i en Ling, hauran de conviure i adaptar-se a tot el que passa al seu voltant per tal de trobar l’equilibri… malgrat tot, estan destinats a entendre’s i potser, fins i tot, a complementar-se.

Centenars d’escolars de diversos centres educatius de la Segarra i d’altres comarques, ja han confirmat l’assistència a aquest concert.

El Festival de Pasqua també inicia les seves activitats paral·leles

La programació artística es complementa en cada edició amb diverses activitats paral·leles. D’aquesta manera, s’aprofita el fet que durant tota la Setmana Santa, Cervera es converteix en el centre d’influència dels interessats en la música clàssica catalana.

Les activitats s’iniciaran divendres, 22 de març, a les 20 hores a l’Auditori Municipal. S’hi projectarà el documental “Revolutionary Quartet. L’enigma Gerhard”, dirigit per Josep Badell i el reconegut periodista Xavier Bosch.

Aquest document audiovisual ens presenta un viatge sorprenent, emocionant i poètic que ens endinsa en l’univers de Robert Gerhard, considerat un dels compositors fonamentals del s. XX. Nombrosos musicòlegs, autors i intèrprets, acompanyats dels membres del Quartet Gerhard, ens descobreixen els seus anys de formació i la fascinant evolució musical que va protagonitzar, cultivant la música dodecafònica i creant les bases de la música electrònica que coneixem actualment.

Cal recordar que totes les activitats paral·leles són completament gratuïtes.

Dissabte. 23 de març: una nova activitat paral·lela i el concert inaugural del Festival

En aquesta primera setmana de programació del Festival, dissabte, 23 de març, tindrà lloc una nova activitat paral·lela.

A les 17,30 hores, l’escriptor i hel·lenista Raül Garrigasait oferirà la conferència  “Mompou i Gerhard, els dos camins de la modernitat”.

Més tard, a les 20 hores i al Paranimf de la Universitat, es viurà un dels moments culminants d’aquesta edició amb el tradicional concert inaugural que anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida sota la direcció de Salvador Brotons.

I per tancar la setamana de programació, l’artista Núria Andorrà portarà l’espectacle “Nu.A” a l’Auditori Municipal el diumenge, 24 de març.El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.