LA JULIÀ CARBONELL AMB EL TENOR ROGER PADULLÉS OBREN EL FESTIVAL DE PASQUA

  • Des d’aquest dissabte, 27 de març, fins el proper 4 d’abril es programen 15 concerts i diverses activitats paral·leles
  • L’OJC i el Quartet Casals exhaureixen totes les localitats disponibles dels seus concerts

El concert de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb el tenor, Roger Padullés, han obert oficialment una nova edició del Festival de Pasqua de Cervera.

Amb totes les localitats exhaurides, l’OJC ha estrenat el seu programa “Dos mestres universals i un de futur: Manén, Gerhard i Bertran”. S’hi ha pogut escoltar obres orquestrals com “Miniatures” de Joan Manén i el “Cançoner de Pedrell” de Robert Gerhard, dos compositors universals als quals el certamen cerverí homenatja en aquesta edició. També s’han interpretat les “Tres cançons de l’Acàdia” de Moisès Bertran, compositor nascut a Mataró el 1967 i actualment establert a Colòmbia.

Han assistit al concert, entre representants institucionals, el paer en cap de Cervera, Joan Santacana; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la directora general de Cultura Popular de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, Àngels Blasco; la regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla; el cap de l’àrea de música de l’ICEC, Xavier Cester; i el director artístic del Festival, Jordi Armengol.

Les activitats del Festival, però, han començat abans amb una conferència titulada “Robert Gerhard. Més enllà de l’exili”, a càrrec d’Oriol Pérez Treviño, comissari de l’exposició que just després s’ha inaugurat al Museu. Aquesta mostra es podrà veure a Cervera durant tot el festival i fins el 2 de maig.

Aquest diumenge, 28 de març, seguiran els concerts i les activitats paral·leles. L’Auditori Municipal acollirà a les 17’30 hores la projecció del documental “Joan Manén, variacions sense tema” on se segueixen els passos de l’Associació Joan Manén en el seu periple de quatre anys per recuperar aquesta gran figura de la música. Aquesta activitat és gratuïta, però també cal fer una reserva prèvia al web del Festival.

Més tard, a les 20 hores, actuarà al Paranimf el prestigiós Quartet Casals que també ha exhaurit totes les entrades disponibles per al seu concert.

Un festival amb 15 concerts i que es perllonga fins el 4 d’abril

El proper cap de setmana, el festival continuarà amb més activitats paral·leles, juntament amb les actuacions dels artistes Carles Marigó i Jaume Sangrà amb la seva instal·lació #BombollaSegura, Júlia Farrés i Daniel Blanch, Locus Desperatus, Juanco-Monge Quartet, Anna Puig i Jordi Castellà, Àlex Garrobé, Symbiotic Duo, Companyia Xuriach i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb Xavier Puig.

Del 27 de març al 4 d’abril, es programen a Cervera 11 produccions musicals diferents que s’acabaran concretant en 15 concerts repartits en 6 dies i en espais diferents de la ciutat com l’emblemàtic Paranimf, l’Auditori Municipal, l’Església de Sant Domènec o, fins i tot, la Sala de Quadres de la pròpia Paeria.

Tots els concerts i activitats es regiran seguint estrictament tots els protocols de seguretat i de protecció activats arran de la pandèmia provocada pel Covid 19. El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.