Els Barcelona Gospel Messengers inicien els concerts del Festival de Pasqua

  • La popular agrupació catalana de Gospel són l’aperitiu del certamen cerverí i actuaran aquest dijous al Gran Teatre de la Passió a les 11 hores.
  • L’actuació, oberta a tot el públic, compta amb un fort component pedagògic ja que també està destinada al públic escolar.
  • Els concerts seguiran aquesta setmana amb el “Requiem” d’Albert Guinovart i el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’actuació del mestre Antoni Ros Marbà amb la Cobla Sant Jordi.

 Aquest dijous, 22 de març, comencen els concerts de la vuitena edició del Festival de Pasqua de Cervera amb la tradicional actuació enfocada al món escolar, tot i que està oberta a tot el públic que hi vulgui assistir.

A les 11 del matí al Gran Teatre de la Passió, els populars Barcelona Gospel Messengers ens oferiran un concert participatiu amb diverses propostes pensades expressament per a realitzar en el marc del Festival de Pasqua.

El Concert Educatiu “Gospel a les escoles” és una activitat pensada per a nens i nenes de primària, secundària i Batxillerat, on assisteixen i participen com a part del cor, a un concert de música Gospel.

L’activitat consisteix en realitzar un concert dinàmic, en el qual s’interpretaran diferents temes de cada un dels estils representatius de la música Gospel i els Messengers, dirigits per Ramon Escalé, faran un recorregut pels diferents estils d’aquesta música com els temes espirituals, jubilee, workshop i Gospel contemporani.

D’aquesta manera, es pretén realitzar una presentació dinàmica cercant l’equilibri entre la teoria i l’espectacle i generant la participació dels alumnes a través d’una metodologia participativa.

Ramon Escalé i Barcelona Gospel Messengers

L’any 2000 comença a Catalunya un moviment coral que pren com a punt de partida la música Gospel i que arrela amb moltíssima força en tot el teixit musical i vocal del país. Un dels pioners en aquest moviment fou el pianista i compositor Ramon Escalé, que després d’una dilatada carrera en el mon de la cançó i el jazz, juntament amb artistes i formacions de la talla de Raimon, Dyango, Lucrecia, Dagoll Dagom, La Vella Dixieland, Els Comediants, Mònica Green o La Big Latin Band, entre d’altres, posa en marxa diversos cors i crea la Xarxa Gospel de Catalunya que els aglutina a tots sota un mateix concepte musical i línia pedagògica.

Fruit d’aquest intens treball emergeixen en el sí dels diferents cors un seguit de solistes d’una gran qualitat i l’any 2008 es crea Barcelona Gospel Messengers, un projecte que uneix a una vintena d’aquests solistes, al més pur estil “all-stars”, on destaca la joventut, l’expressivitat i la intensa formació musical de tots els seus components.

Des de llavors, han portant les seves enèrgiques actuacions per tots els racons de casa nostra, trepitjant escenaris tan emblemàtics com el Palau de la Música Catalana, la Sala Oval del MNAC, el Teatre Grec de Montjuic, l’Auditori de Barcelona, o la sala Luz de Gas, entre molts d’altres, assolint un gran nivell tècnic i comunicatiu.

El 2013 Messengers són seleccionats per formar part del programa musical de màxima audiència de TV3 “Oh, Happy Day”, del qual esdevenen finalistes, superant 12 setmanes d’intenses proves i guanyant-se gran estima i reconeixement tant per part del jurat com del públic.

Albert Guinovart amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i Antoni Ros Marbà amb la Cobla Sant Jordi

El Festival de Pasqua s’inaugurarà oficialment aquest cap de setmana amb l’arribada d’Albert Guinovart amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i Antoni Ros Marbà amb la Cobla Sant Jordi

Els primers estrenaran en primícia a la demarcació de Lleida el seu “Requiem”, una proposta que va sorgir justament d’una idea del Festival de Pasqua de Cervera. L’actuació tindrà lloc al Paranimf de la Universitat aquest dissabte, 24 de març a les 21 hores.

El dia següent, diumenge, 25 de març a les 19 hores i, en aquest cas, al Gran Teatre de la Passió, serà el torn del mestre Antoni Ros Marbà, el qual preesestrenarà en exclusiva a Cervera la seva nova sardana titulada “Quatre vegades vint”.

Aquest concert amb la Cobla Sant Jordi també inclourà obres de Toldrà, Ferrer, Casals, Serra, Olta o Garreta, a més d’altres composicions del propi Ros Marbà.

Cal recordar que Ros Marbà és el padrí del Festival i enguany se celebren els 80 anys del seu naixement.

 

Entrades anticipades ja a la venda amb un 20% de descompte

Les entrades anticipades per cadascun d’aquests concerts ja es poden adquirir amb un 20% de descompte. Més info

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.